Paalalinna kooli maja ootab 4,2 miljoni eurone investeering

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kolmest suurest põhikoolist on Paalalinna kool ainus, mida pole kapitaalselt uueks ehitatud.
Viljandi kolmest suurest põhikoolist on Paalalinna kool ainus, mida pole kapitaalselt uueks ehitatud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haridus- ja teadusministeerium saatis vabariigi valitsusele eelnõu, mille kohaselt antakse Viljandi Paalalinna kooli rekonstrueerimiseks 3,1 miljonit eurot. Linn paneb töösse rohkem kui miljoni.

Kooli ehitus algab tänavu ja kestab tõenäoliselt kogu tuleva õppeaasta. Renoveeritud majas saab õppetööd kõigi eelduste kohaselt alustada 2018. aasta sügisel.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul annab saabunud uudis kindluse, et käesoleva aasta teisel poolel võiksid ehitustööd koolis alata.

«See on uudis, mida oleme oodanud pikisilmi. Pikk ja keerukas ning ootamatusi pakkunud taotluse ettevalmistamise protsess on jõudmas õnnelikku finišisse,» lausus Kiviberg.

Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet on saanud ülesande veebruarikuu esimese nädala lõpuks valmistada linnavalitsusele ette kava, kuidas ja kus Paalalinna kool ehitustööde ajal ajutiselt tööle hakkab. «Saame üsna suure kindlusega öelda, et Paalalinna kooli pere, kes on pikka aega endale tänapäevast õpikeskkonda oodanud, selle ka saab,» lisas linnapea.

Viljandi Paalalinna kooli rekonstrueerimistöid aitab rahastada Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles