Koolinoored võistlesid Eesti raha tundmises

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängus tehti tagasivaade Eestis käibel olnud rahadele.
Mälumängus tehti tagasivaade Eestis käibel olnud rahadele. Foto: Aivar Aotäht

Esmaspäeval kogunesid Jakobsoni gümnaasiumisse ajaloohuvilised õpilased, et panna proovile teadmised teemal «Eestlase raha».

Ajalooõpetajate aineühenduse esimees Lea Elias selgitas, et kuna käesolev aasta tõi eestlaste rahakotti eurod, otsustasid pedagoogid mälumängu teemat valides teha tagasivaate siinsetele rahadele alates aastast 1918.

Gümnaasiumiõpilaste teema oligi «Eestlase raha 1918—2010», põhikooliõpilased uurisid täpsemalt kahte krooni tulekut, 1928. ja 1992. aastal.

Gümnaasiumide arvestuses sai võidu Jakobsoni gümnaasiumi võistkond koosseisus Jane Lohu, Anna-Liisa Purtsak, Liisa-Andra Lohu ja Grete Mägi. Teist ja kolmandat kohta jagasid Suure-Jaani gümnaasium (Riin Subi, Marianne Ingermann, Meri-Liis Soome ja Ave Eerma) ning Abja gümnaasium (Evelin Juganson, Ida Rahu, Hanna-Maria Kordziejonek ja Hendrik-Heinar Hunt). Mälumängus osales kuus gümnaasiumide võistkonda.

Põhikoolid olid võistlusele välja pannud 14 võistkonda. Kõige tugevamaks osutus Leie põhikooli esindus koosseisus Tõnn Randmer, Cerly Koks, Kaspar Keerup ja Erki Liiv. Teise koha sai Suure-Jaani gümnaasiumi võistkond (Anu Kookla, Kirsty Hannus, Laura Paas ja Kadri Johanson) ning kolmanda koha Jakobsoni gümnaasiumi võistkond (Susanna Päiv, Merlin Kuld, Merit Müür ja Kadri Org).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles