Soomaal tõusid jõed kallastest välja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipu lähedal asuvas Sonni talus loksus pühapäeval vesi juba puuriida ümber, siis aga jätkas tõusmist ning jõudis esmaspäevaks hoovi.
Tipu lähedal asuvas Sonni talus loksus pühapäeval vesi juba puuriida ümber, siis aga jätkas tõusmist ning jõudis esmaspäevaks hoovi. Foto: Elmo Riig

Soomaa alalise elaniku Indrek Heina kodutalu juures oli esmaspäeval vesi kerkinud tavapärasega võrreldes üle poolteise meetri kõrgemaks ning kohati vajusid jõed juba sängist välja.

«Tõuseb sentimeeter minutis,» kommenteeris Hein suurvee algust esmaspäeva ennelõunal. Tema hinnangul on sel nädalal oodata sellist suurvett, mida viimati võis Soomaal näha augustis. «Mitte eriti suur, aga ikkagi üleujutused.»

Kuusekäärale, kus Hein elab, jõuab suurvesi tavaliselt hiljem kui Tipu kanti, kus jõed tõusid kallastest välja juba nädalavahetusel. Eelmise nädala lõpul sulanud lumi ja kolm ööd järjest sadanud vihm teevad oma töö ning vett on korraga saanud väga palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles