Teadusteater tõi ürginimese keemiatundi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumis peetaval kolmandal Eesti koolide teadusteatrite festivali «Ajamasinas teaduse minevikku» noorimad osalejad on kolmandast klassist, pealtvaatajaid tuli lasteaialastest kogenud pedagoogideni. 
«Teadusteatrit tegid ka kolmandas klassis õppivad lapsed Tartu Annelinna gümnaasiumist, kes sidusid oma esituses ajalugu ja kunsti,» rääkis teadusteatri Teeme Keemiat arendaja Mikk Mihkel Vaabel. «Teiseks üllatajaks oli Jõhvi põhikooli etendus, mis paistis silma just eriliselt teatraalse esitusega – publikut naerutati kahe ürginimese sattumisega tänapäeva keemiatundi.»
«Esimene päev kulges väga vaheldusrikkalt, kaasatud oli teater ja loodusteadused ning see kõik oli ühtse mõtteviisiga seotud,» ütles festivali peakorraldaja Ave Vitsut. «Tore oli, et on nii vanu kui ka uusi osalejaid. Nende seas olid esindatud nii teadushuvilised kui ka näitlejad näiteringidest – seega oli näha ka kõrgemat näitlejameisterlikkust tänu teatristuudiote juhendajatele. Etenduste variatsioonid oli füüsikast keemiani ning ka üldise eluni.»
«Muljed on suurepärased. Meie endi esinemine andis väga suure kogemuse tänu suurepärasele žürii tagasisidele ja kaasaelavale publikule,» rääkis Saskia Ježov, kes osaleb festivalil esimest aastat. «Meie juhendajad olid väga toetavad kogu protsessi jooksul. Järgmisel aastal oleme kindlasti tagasi veel parema etendusega. Nüüd on meil ettekujutus festivalist juba olemas ning saame alustada ettevalmistusi järgmise aasta etenduseks juba homsest!"
Festival algas reedel ja jätkub laupäeval.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles