Riigikogulane veedab päeva vaimupuudega inimeste seltsis

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Elmo Riig

Riigikogu liige Helmen Kütt on reedel vabatatahtlikuks abiliseks Viljandi vaimupuudega noorte täiskasvanute päevakeskuses Vinger.

Kütt nagu paljud teised poliitikud osaleb rahvusvahelise vabatahtlike kaasajate päeva eel päevakeskuse ürituse „Rõõmus reede” ettevalmistamises. Tema päevakavas on koos keskuse klientidega küpsetada kooki ning seada sündmuse tarvis saal valmis. Pärastlõunal tutvustab Kütt „Rõõmsa reede” üritusel iseennast ja räägib oma tööst.

4. novembril võtavad üle Eesti riigikogu liikmeid ja ministreid vastu eri vabaühendused ja avaliku sektori asutused, et tutvustada oma organisatsiooni tööd ning teha üheskoos ära midagi head.

„Vabatahtlik tegevus pole valuuta, mida saab vahetada au ja hiilguse vastu. See pole mõõdetav arvudes, vaid peegeldub siirates emotsioonides ning tänulikkuses. See on tegevus, mille läbi aitame üksteist ja õpime. Suur tänu neile tuhandetele inimestele, kes vabatahtlikku tööd teevad! Ilma nendeta jääks palju vajalikku lihtsalt tegemata,” rääkis ettevõtmise taustast riigikogu esimees Eiki Nestor.

Sündmuse idee kasvas välja projektist „Vabatahtlike kaasajad koovad võrku”. Projekti käigus on vabatahtliku tegevuse võrgustiku liikmed otsinud põnevaid lahendusi, et tutvustada vabatahtliku tegevust. Riigikogu liikmete vabatahtliku päeva eestvedajad on veendunud, et vabatahtlik tegevus kasvatab ühiskonnas märkamist ja hoolimist ning palju suuri asju saab tehtud. Samuti pakub see positiivseid elamusi vabatahtlikule endale.

Parlamendi liikmed lähevad üle Eesti ühendustele appi. Esindatud on Harjumaa, Hiiumaa, Järvamaa, Läänemaa, Lääne-Virumaa, Saaremaa, Tartumaa, Viljandimaa ja Võrumaa. Päeva jooksul koristatakse metsaradu ja muuseumi pildikogu, jagatakse abipakke, ehitatakse kogukonna laeva, minnakse appi loomade varjupaigale, loetakse vaegnägijatele raamatuid ning pakutakse põnevaid tegevusi vaimupuudega noortele.

Nii mõnelegi riigikogulasele pole vabatahtlik tegevus võõras. Tänapäeval annetab ligi kolmandik Eesti elanikest oma aega vabatahtlikule tegevusele. Inimesed panustavad energiat ja oskusi väga erinevates eluvaldkondades alates keskkonnakaitsest kuni siseturvalisuseni. Ometi napib paljudes ühendustes abikäsi, kes oleksid vabatahtlikuna toeks järjepidevalt ja regulaarselt.

Riigikogu liikmete vabatahtlikku päeva veab Eesti külaliikumine Kodukant koos vabatahtliku tegevuse võrgustikuga. Ühistegevust toetavad siseministeerium ning Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles