Juhtkiri. Kas nüüd tuleb ära?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Võimuvahetust Keskerakonnas on loodetud või kardetud juba pikka aega. Viis aastat tagasi, mil Edgar Savisaare vastu kandideeris Jüri Ratas, viimati nimetatu võitu veel ei ennustatud. Seetõttu mõjus üllatavana, kui Ratas kogus lõpuks tubli 41 protsenti häältest. Aasta tagasi paistis keskpartei kongressi eel, et Kadri Simson võibki asja ära teha. Seekord tuli uue esimehe tahtjatel siiski pettuda ja Savisaare nappi edu tunnistada.

Vahepealsel ajal on toimunud aga kaks väga tähtsat muutust. Tänavu suvel kaotas Edgar Savisaar sisevalimistel esimest korda, kui jäi presidendikandidaadi kohale pürgides alla Mailis Repsile. Samuti on Simsoni, Repsi ja Ratase leeri kätte läinud võimupositsioon Keskerakonna riigikogu fraktsioonis.

Ootajate lootused on niisiis korralikult üles köetud. Tunne on praegu umbes nagu haldusreformi puhulgi: nüüd vist tuleb ära! Ja kui juba tuleb, siis kiiresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles