Algab «VolkStuudio» hooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski teadmised eri kultuuride muusikast näivad olevat ammendamatud.
Peeter Volkonski teadmised eri kultuuride muusikast näivad olevat ammendamatud. Foto: Kristjan Teedema

Nädala pärast, järgmisel kolmapäeval alustab Peeter Volkonski pärimusmuusika aida kaminasaalis taas loengusarja «VolkStuudio». Esimese õhtu teema on «Mongoolia šamaan». 

Peeter Volkonski on laiale avalikkusele tuntud kui muusik, näitleja ja lavastaja. Paljudele on aga ehk veel saladus, et ta on paadunud melomaan. Ta on olnud aastaid Tartu ülikooli fonoteegi kuldklient ning juba viis aastat ka Viljandi pärimusmuusika teabekogu püsikülaline ning abiline kogu täiendamisel. 

Volkonski isiklik fonoteek sisaldab eri helikandjatel mõõtmatutes kogustes maailma eksootiliste rahvaste muusikat ning loomulikult kuulub selle juurde palju kirjandust, mis annab väärtuslikku lisateavet. Samuti on ta aastaid andnud maailmamuusikaloenguid Viljandi kultuuriakadeemias ning olnud kaastegev maailma rahvaid puudutavates raadiosaadetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles