Viljandi–Rõngu maantee ots läheb remonti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algab Viljandi–Rõngu maantee remont.
Täna algab Viljandi–Rõngu maantee remont. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algab Viljandi–Rõngu maantee remont, millega parandatakse selle sõidumugavust ja liiklusohutust. 1.–7. kilomeetrini kavandatav remondilõik on jaotatud kahte etappi ja tänavu tehakse tööd 0,1.–3,1. kilomeetri vahel ehk Viiratsi ringristmikust Laidu tee ristmikuni.

Tööde ajal võetakse ette sõiduteekatte ja ristmike remont, bussipeatuste rekonstrueerimine ning veerežiimi parandamine. Samuti ehitatakse välja parkimisplatsid Viljandi järve terviseraja ja kindral Johan Laidoneri sünnikoha mälestusmärgi juurde. Liiklejatel tuleb arvestada, et remondilõigu läbimiseks tuleb varuda lisaaega. Liikluse reguleerimiseks kasutatakse foore ja vajaduse korral ka reguleerijaid.

Esimene töölõik jääb Viiratsi ringristmikust Laidu tee ristmikuni. Vastavalt töögraafikule alustatakse seal 15. septembril freesimistöid, millele järgnevad sobimatu pinnase väljakaeved ning kattekonstruktsioonide väljaehitamine. Esimene lõik peaks asfaldi alla saama novembriks.

Teine lõik algab Laidu ristmikult ning lõpeb Loodi–Nõmme ja Holstre–Mõnnaste tee ristmikuga. Seal tehakse tööd põhiliselt tuleval aastal.

Teelõik paikneb Viljandimaal Viljandi vallas. Töid teeb Nurme Teedeehitus ja omanikujärelevalvet P.P Ehitusjärelevalve. Lepingu kogumaksumus on 3,8 miljonit eurot. Tööde lõplik valmimistähtaeg on augustis 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles