Viljandlane Peep Aru andis riigikogulase ametivande

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval kell 13 andis riigikogus ametivande endine Viljandi linnapea ja hiljutine volikogu esimees Peep Aru, kes pool tundi hiljem sai hakata juba Eestile presidenti valima.

Reformierakonda kuuluv Peep Aru asus parlamendiliikmeks pärast seda, kui oma kohast loobus erakonna endine peasekretär Martin Kukk, kes asus tööle erafirmas.

Napilt üle aasta riigikogus töötanud Kuke lahkumisest ja sellega kaasnenud hüvitisest said innustust Vabaerakonna liikmed, kes kohe pärast Aru antud ametivannet esitasid parlamendile riigikogu liikme staatuse seaduse parandusettepaneku, kus nad leiavad, et hüvitisi tuleks vähendada. Tõuke saidki nad selleks Martin Kuke lahkumisest.

Kui praegu saab aasta riigikogus töötanud inimene vabatahtliku lahkumise korral kolme kuu palga suuruse hüvitise, siis parandusettepaneku üle andnud Andres Ammase hinnangul sellist põhjendamatut heldust mujal ei tunta. Tema ettepaneku kohaselt võiks hüvitist maksta lahkujale, kes on teinud tööd vähemalt kaks aastat ja siiski võiks piirduda ühe kuu palga suuruse summaga. „Kui on radikaalsemaid ettepanekuid, siis oleme nõus selle üle kindlasti aru pidama,” lisas Ammas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles