Varjupaik õpetab lastele loomapidamist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaiga administraator Triinu Priks ühe hoolealusega.
Varjupaiga administraator Triinu Priks ühe hoolealusega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Varjupaikade mittetulundusühing alustas sel nädalal õppe- ja lasteasutustes koolitusprogrammi «Mulgid loomade eest», mis keskendub lemmikloomadega seonduvatele küsimustele.


Viljandi varjupaiga administraator Triinu Priks ütles, et esimesed loengud Võhma gümnaasiumis ja Valuoja põhikoolis näitasid laste suurt huvi kasside ja koerte pidamise vastu. Projekti esimene osa kestab järgmise aasta maikuuni ning selle aja jooksul tahavad koolitajad käia kõigis maakonna koolides ja lasteaedades.

«Õpetame lastele, kuidas olla vastutustundlik loomapidaja,» selgitas Priks.

Loengul vaatavad lapsed õppefilmi ning mõistatavad piltide järgi, mida nendel kujutatud inimesed oma lemmikutega valesti teevad. Iga vanusegruppi õpetavad koolitajad erineva programmi järgi.

Koolitajatega oli sel nädalal kaasas kahekuune varjupaiga kutsikas, keda sealsed töötajad kutsuvad Tüdrukuks. Edaspidi viiakse õpilasi ka Viljandi varjupaika, tutvustamaks sealsete loomade olukorda.

«Mulgid loomade eest» on Kodanikuühiskonna sihtkapitali rahastatav kaheaastane programm. Teisel aastal tahetakse välja koolitada noori, kes hakkavad ise loomakaitseüritusi korraldama. Loomakaitsjad arvavad projektist kasu saavat 1000 looma ja 7000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles