NÄDALA NÄGU. Oma olümpiamedalist

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti epeenaiskond tegi Rios väga tubli etteaste, kas pole. Ja paarisaeruline neljapaat töötas kui üks mees. Peensusteni paika timmitud meeskonnatööta ei ole lihtsalt võimalik olümpiamängudel poodiumile jõuda. Kõik mehed väärivad võrdselt kiitust.

See aga ei tähenda, et meie siin Viljandimaal ei võiks Kaspar Taimsoo kui Viljandis sirgunud sportlase üle ekstra suurt rõõmu tunda. Lõppude lõpuks on meie seas ju palju Taimsoo sõpru ja tuttavaid, endisi koolikaaslasi ja õpetajaid, kunagisi naabreid. Teisisõnu: ta on täitsa oma inimene.

Mõistagi on Kaspar Taimsoo hea eeskuju noortele, et neistki suurte tegude tegijad kasvaksid. Mõnes mõttes on tema näide eriti innustav. Taimsoo esimene treener Ruth Vaar võib kinnitada, et tugevuste kõrval on tal ka mõningad nõrgemad küljed. Vaar on mitu puhku tõdenud, et Taimsool on olnud algusest peale suurepärane paaditunnetus, kuid füüsiline pool on vajanud järele aitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles