Kultuuripesa pakkus näputööd, pehmet istet ja disainrõivaid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval asus Viljandi muuseumi hoovis kultuuriakadeemia kultuuripesa, kus õpetati punumist ja medalitegemist, müüdi disainerirõivaid ja taaskasutusmaterjalidest tehtud asju.

Kultuuriakademia rahvusliku metallitöö osakonna õppejõud Mart Reino ja tudeng Heiki Saabas olid laupäeval kohal, et vermida kultuuriakadeemia logoga münte. Olemas olid messingist ja vasest toorikud ja nöörid mündi riputamiseks. Löömiseks oli pitsat, millele anti haamriga tugev löök. Seejärel tehti nööri jaoks auk, et mündi saaks kaela riputada. Toorikuid ei valmistatud kohapeal, sest tuletegemine ja muud talitused on keerulised. «See siin on väga lihtne. Enamik metallitöid nõuavad tule tegemist,» sõnas õppejõud Mart Reino.

Rahvusliku tekstiili osakonda esindas laupäeval tudeng Kätlin Jürine ning tema juhendamisel sai trikotaažist paelu punuda. Jürine sõnas, et punumiseks on mitmesuguseid mooduseid ning võtted on eri raskustasemega. Ka selle tegevuse puhul peeti silmas asja lihtsust. «Lastele ei ole mõtet ju midagi keerulist ette anda,» sõnas Jürine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles