Ilusa kodu saab võistlusele esitada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reta ja Gennadi Lepa kodu Viljandis Maramaa puiesteel
Reta ja Gennadi Lepa kodu Viljandis Maramaa puiesteel Foto: Elmo Riig / Sakala

Võistlus «Kaunis kodu 2008» ootab 1. novembrini kodusid, mille isikupäraste lahenduste üle mõtteid vahetada.


Kuigi esitatud kodusid on laekunud juba omajagu, näitab ühe korraldaja, ajakirja «Kodukiri» kogemus, et just oktoobrikuus hakkavad tegutsema ka need, kes seni veel elamisele viimast lihvi andnud. Siiski tasub kiirustada, sest aega on vaid 1. novembrini.



«Kodukirja» peatoimetaja Aita Kivi sõnul võib oma kodu võistlusele esitada iga inimene, kes end oma kodus hästi tunneb ning hubasuse ja stiilse miljöö loomisele hingega pühendunud. «Seni on sageli kodu konkursile esitanud naine ning kaaskirjas rõhutanud, et soovib sellega tänada oma vanemaid, venda või teisi abilisi kodu ehitusel, renoveerimisel või remontimisel nähtud vaeva eest. Kõige rohkem on osalejate seas siiski noori peresid, kes esitlevad oma esimest, ühiselt loodud kodu," selgitas peatoimetaja.



Igaüks, kes oma kodu konkursile esitab, saab kingituse. Ajakirjade Kirjastus on igale osalejale välja pannud tervelt kolm väärt raamatut ligi 700 krooni väärtuses. Need on: Jüri Kuuskemaa «Mõisainterjöörid», Priit Valge «Saunateed astudes» ja käsiraamat «Säästlik kodu». Samuti saab iga osaleja kutse praktilisele seminarile Õpetajate majas ning konkursi pidulikule lõpetamisele Tallinna Raekojas.



Tänavune auhinnafond on 253 000 krooni. Peapreemia on 50 000 krooni, teine ja kolmas preemia on mõlemad 30 000 krooni, kauneima maakodu auhind 25 000 krooni. Eripreemiad on enamasti 15 000 krooni suurused.



«Kodukirja» peatoimetaja Aita Kivi sõnul on eripreemiad välja pandud huvitavaima värvilahenduse, kauneima köögi ja stiilseima sisekujundaja loodud lahenduse eest.



Samuti on eraldi preemia kõige lapsesõbralikumale kodule, ökokodule ning kolm preemiat, mis väärtustavad lisaks kodule aeda, terrassi ja majaümbrust: rohelise kodu, elava vee ja huvitavaima aiaidee auhind.



«Aedade esitamise tähtaeg on tänavu küll juba möödas, kuid nii mõneski kodus leidub põnevaid purskkaeve ja kauneid toataimi ka interjööris. Tegelikult on kodus ju olulisimad loomingulisus ja isikupära ning neid oskab väärtustada ka žürii,» lisas Aita Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles