Mulgid said lumel sõidu kogemusi

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti autoralli tänavuse aasta esimesel, Võrus peetud võistlusel kaasa teinud Viljandimaa ekipaažid omandasid talverallikogemusi.

Laupäeval Võrumaal sõidetud «Nordea Võrumaa talverallil 2011» oli 79 startinud ekipaaži seas N-3 rühmas rajal kaks Viljandimaa võistkonda: Honda Civic Type R-il Kristo Subi ja Teele Sepp ning Renault Cliol Kaarel Kurvits ja Reio Rada.

Teist korda talverallit sõitnud Kristo Subi sai oma masinaklassis kolmanda ning üldarvestuses 30. koha. Kaarel Kurvits ja Reio Rada, kellel see oli lumistes oludes esimene ralli, jäid oma rühmas viiendaks ning üldarvestuses 47-ndaks.

Päris kena tulemus

N-3 rühma valitsev Eesti meister, mullu sama ralli neljandana lõpetanud Kristo Subi oli võistlusega võrdlemisi rahul. «See oli mu teine talveralli. Kitsal rajal ei tundnud ma ennast kuigi kindlalt, ehkki legend klappis seekord kenasti,» kõneles rallimees. «Suvistel võistlustel on enesetunne parem.»

Subi selgitust mööda kulges neil võistlus suurte probleemideta, ent kiiremini oleks olnud võimalik sõita küll. «Päeva esimesel poolel tegime veidi vale rehvivaliku, aga kokkuvõttes ei jäänud rühma teisest kohast palju puudu,» arutles ta. Oma klassis kolmanda tulemuse saanud Kristo Subi ja Teele Sepp kaotasid teiseks jäänud Markus Abramile ja Jarmo Võsale kokkuvõttes neli sekundit.

Esimese talveralli läbinud Kaarel Kurvits ja Reio Rada nentisid, et suvise ja talvise võistluse kiirused on üpris erinevad, ning pidasid seetõttu tulemusest olulisemaks sõidu- ja võistluskogemust. Piloot on, tõsi küll, ka varem osalenud lumisel rajal ühel rallisprindil.

Piikrehv üllatas

«Kiirused ja pidamine on lumel hoopis teistsugused. Ma ei uskunudki, et piikidega rehv nii hästi peab,» kõneles Kaarel Kurvits. Tema selgitust mööda läbisid nad ralli suurte viperusteta. Viimasel katsel said Kurvits ja Rada küll minutise ajakaristuse, sest läksid rehvivahetuse järel kohe stardialasse ja jõudsid sinna lubatust varem.

«Arvasime, et rehvivahetus võtab aega umbes neli minutit, kuid tegutsesime kiiremini ja unustasime hiljem kella vaadata,» kahetses Kaarel Kurvits.

Ta tunnistas, et rallisõidus on neil veel tublisti õppida, ning ütles, et nende ekipaaž kavatseb startida ka veebruaris Kõpu vallas peetavatel rahvarallil ja rallisprindil.

Võru talveralli N-3 rühmas võitsid Sander Tiisler ja Mihkel Haug. Üldvõidu said Võrumaal Kaspar Koitla ja Andres Ots. Võistluse lõpetas 58 ekipaaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles