Külma aja tõved saavad hoogu juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin
Gripivaktsiin Foto: Priit Simson («Postimees»)

Alanud aasta esimesel nädalal haigestus Eestis seagrippi 20 inimest. Hüppeliselt sagenes ka teistesse gripiviirustesse nakatumine.

Terviseameti andmetel haigestus eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 4258 inimest, neist grippi 94. Võrreldes eelmise aasta viimase nädalaga kasvas gripijuhtude arv 75 võrra.

Laboratoorse kinnituse sai 27 A-gripi juhtu, sealhulgas 20 seagripi (A/H1N1) juhtu.

Terviseamet hindab grippi haigestumuse intensiivsust Eestis keskmiseks ja levikut laialdaseks. Seda haigust diagnoositi Jõgevamaal, Tartumaal, Harjumaal, Lääne-Virumaal ja Tallinnas.

Euroopa Liidu 29 liikmesriigist on 17 teada andnud grippi haigestumise sagenemisest. Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on haigestumise intensiivsus suur Taanis, Iirimaal, Inglismaal ja Norras ning väike Austrias, Küprosel, Tšehhis, Lätis, Leedus, Poolas, Slovakkias, Sloveenias, Rootsis ja Ungaris. Teistes riikides peetakse haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Terviseamet soovitab viirusnakkusi põdevatel inimestel koju jääda ja end terveks ravida, sest haigestunu võib teisi nakatada seitse päeva. Köhides ja aevastades tuleb katta nina ja suu salvrätiga, vältida silmade puudutamist ja pesta tihti käsi.

Nakatumisest hoidumiseks on soovitav vältida rahvarohkeid kohti või kogunemisi, pesta tihti käsi ning katta haigega lähikontaktis olles nina ja suu marlimaskiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles