Juhtkiri. Hääl rahvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Siim Kallas, Marina Kaljurand, Urmas Paet, Eiki Nestor, Allar Jõks, Mailis Reps, Mart Helme, Peeter Ernits, Jaak Jõerüüt ja teised. Presidendikandidaadi kandidaate on viimase paari kuu vältel avalikkuse ette kerkinud nagu seeni pärast vihma. On tõsiselt võetavaid nimesid, aga ka selliseid, mille esiletõus näib olevat kantud pigem soovist saavutada mingisuguseid parteipoliitilisi eesmärke.

Olgu konkreetsete persoonide motiividega kuidas on, üks on siiski ilmne: presidendivalimised lähevad eestlastele korda. Sellekohaseid intervjuusid ja uudiseid loetakse usinasti ja mõeldakse kaasa.

Olgugi et riigipea valimine on Eestis seadusest tulenevalt puhtalt parlamendi liikmete või valijameeste ülesanne, pole rahval sugugi ükskõik, kes järgmised viis aastat Kadriorus toimetab. See, millise hooga tänavuste valimiste ettevalmistamine on nii ajakirjanduses, erakondades kui vabakondades käima läinud, kinnitab üheselt, et inimesed tahavad sel teemal kaasa rääkida. See omakorda sunnib küsima, kas me ei peaks ükskord ometi härjal sarvist haarama ja presidendi valimise õigust rahva kätte andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles