Vanamuusika festivali kava sai kokku

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iidsete taiko-trummide virtuoos Ichitaro
Iidsete taiko-trummide virtuoos Ichitaro Foto: Erakogu

12.–17. juulini kestva Viljandi vanamuusika festivali kava on koos ning piletid ja passid on samuti jõudnud eelmüüki. Kontserdipaigad on linna kolm kirikut ja pärimusmuusika ait. Seekordses kavas on rohkelt eksootikat. 

«Viljandi linn on haruldus, mis pakub silmailu, loominguvabadust loojatele ja osalust maailmaprotsessides. Viljandi vanamuusika festivalil on hea meel juba 31. korda selles rütmis kaasa lüüa, pakkudes kõikidele läbi kaunite muusikaelamuste võimalust veel kvaliteetsemaks olemiseks,» ütles enam kui veerandsada aastat festivali olemasolu ja kõrge taseme eest hea seisnud kunstiline juht Neeme Punder. 

«Tänavuse festivali märksõnad võiksid olla kauge ja haruldane. Nii on seda taiko-trummid, mida on kasutatud iidses Jaapanis religioossetel, sõjalistel ja teatraalsetel eesmärkidel. Mängimine neil trummidel pole naljaasi, sest nõuab suurepärast füüsilist vormi, mida virtuoos Ichitaro ka hiilgavalt demonstreerib,» rääkis Punder.
 
Pikemalt saab vanamuusika festivalist lugeda kolmapäevasest Sakalast.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles