Kultuuridessant on liikvel

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuridessandi põhiline peatuspaik Tartus on Athena keskus.
Kultuuridessandi põhiline peatuspaik Tartus on Athena keskus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Bussitäis Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilasi viib oma silmapaistvamad loometööd laiema avalikkuse ette. 

Esmaspäeval Narvast kuuepäevast ringreisi alustanud Kultuuridessant oli kaks päeva Tallinnas ning nädal lõpetatakse Tartus. Igas linnas peatutakse kaks päeva ja korratakse sama programmi. 

Kultuuridessandil löövad kaasa erineva taustaga tudengid: näitlejad, tantsijad, muusikud, käsitöömeistrid ja kultuurikorraldajad, kes töötubade, näituste, kontsertide ning tantsu- ja teatrietendustega tutvustavad oma oskusi ja eriala. Tudengid on dessandiks korralikult relvastunud, ettevalmistavatest läbimängudest sai Viljandi publik osa juba aprilli keskel. Meeskond võtab tuurile kaasa kaks monoetendust, viis tantsulavastust, kaks satsi muusikuid, käsitööosakonna näituse ja live-muusikavideoid salvestava Viljandi Vibesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles