Aasta vahetus nädalalõpu rahulikkusega

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Viljandis Vabaduse platsil
Aastavahetus Viljandis Vabaduse platsil Foto: Maarja Möldre

Politseinikud, keda oli aastavahetuse ajal euro tuleku tõttu väljas tavatult suur arv, ei pidanud õnneks tegelema ühegi raske kuriteoga.


30 väljakutset, mis reedel ja laupäeval Viljandimaa korrakaitsjatele laekus, on Viljandi politseijaoskonna juhi Alvar Pähkli hinnangul võrreldav tavalise palgapäevajärgse nädalavahetusega.

«Ikka on inimesi, kes manustavad va hundijalavett nii palju, et ei suuda oma käitumist kontrollida,» tõdes ta.

Pähkli ütlemist mööda tuli korravalvuritel lahutada peretülisid ja kaklejaid ning vaigistada öörahu rikkujaid. Pead kellelgi pudeliga lõhki ei löödud ja ka muid raskemaid avaliku korra rikkumisi ei registreeritud.

Politsei pressiesindaja Agu Lalli hinnangul oli uusaastaöö ainus esiletõstmist vääriv kuritegu sissemurdmine Mõisakülas. Ringpuiesteel paiknevast korterist varastati kuldmünte, hambakroone, alkoholi ja 4000 krooni.

«Küll aga oli politseinikel palju tööd sularahaautomaatide valvamisega,» lisas Lall.

Alvar Pähkel rääkis, et Viljandimaal on sularahaautomaate palju ja politsei ülesanne oli maandada turvariski nende eurodega täitmise ajal. «Samas hoidsid maakonnas ringi liikuvad politseinikud oma kohalviibimisega tõenäoliselt ka mõne kuriteo ära.»

Ehkki sularahaautomaadid hakkasid eurosid väljastama peaaegu kohe pärast uue aasta saabumist, kestis politseinike töö-öö märksa kauem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles