Veerand sajandi töö sai kaante vahele

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitlusel Jaak Pihlakule kingitud raamatukujuline tort on täpne koopia raamatust endast ning mõõtmetelt ainult õige pisut suurem.
Esitlusel Jaak Pihlakule kingitud raamatukujuline tort on täpne koopia raamatust endast ning mõõtmetelt ainult õige pisut suurem. Foto: Margus Haav

«Kui ta ka midagi muud poleks teinud, siis see raamat sobiks elutööks hästi,» arvas ajaloosõber Olav Renno Viljandi muuseumi direktori Jaak Pihlaku kopsaka teatmeteose «Eesti Vabaduse Risti kavalerid» esitlusel.

Suureformaadilises teoses on 912 lehekülge ja 2320 fotot. Teatmeteos jäädvustab inimesed, keda vääristati Vabadusristiga, ja annab ühtlasi Eesti esimesest teenetemärgist põhjaliku ülevaate.

«Selles raamatus on 3126 elulugu,» rääkis Pihlak, kellel võttis raamatu kokkupanemine veerand sajandit. «Esialgu tundus nii paljude elulugude kokkusaamine ebareaalne, kuid 1988 avanesid arhiivid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles