Toidupank kutsub appi ja abistama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniaga saadud toiduained lisatakse pakkidele, mis jõuavad iga päev toidupanga kontorist mõne Viljandimaa lasterikka pereni.
Kampaaniaga saadud toiduained lisatakse pakkidele, mis jõuavad iga päev toidupanga kontorist mõne Viljandimaa lasterikka pereni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Toidupangad kutsuvad vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel, mis korraldatakse üle Eesti 11. ja 12. detsembril. Inimesed on oodatud neil päevil läbi astuma vähemalt ühest aktsioonis osalevast kauplusest ja annetama kogumiskärudesse kauem säilivat toidukaupa.

Viljandis osalevad toidupanga ettevõtmises Centrumi ja Männimäe Selver ning Maksimarketi kauplus Paalalinnas.

Heategu kas siis annetatud toidu või isikliku aja näol toob jõulurõõmu paljudele, ennekõike aga andjale endale.

Heategusaks kolmeks tunniks ootavad toidupangad omale appi aktiivseid inimesi, ettevõtteid ja sõpruskondi. Kõik, kes on valmis vabatahtlikuna 11. ja 12. detsembril toidukogumise aktsioonis kaasa lööma, saavad end registreerida veebilehel osale.toidupank.ee. Töö käib üldjuhul kolmetunnistes vahetustes, kuid on ka erandlikke kauplusi, kus vabatahtlikud kas alustavad varem või lõpetavad hiljem.

Need, kes ei saa tulla appi vabatahtlikuna, kuid on valmis toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna www.armastanaidata.ee kaudu.

Eesti toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfond ja Swedbank selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudust kannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles