Repliik. Põnev on olnud

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitu keskerakondlast on mõnevõrra ironiseerival toonil tõdenud, et küll see nende partei peab ikka tähtis olema, kui ajakirjandus selle esimehe valimiste vastu nii elavat huvi tunneb. Aga ongi ju! Hiljutise uuringu põhjal on Keskerakond pika puuga kõige populaarsem erakond Eestis. Selle 33-protsendiline toetus on suurem kui kahel järgmisel kokku.

Pole muidugi mõtet salata, et suure huvi taga on paljuski Edgar Savisaare isik. Asjaolu, et Kadri Simson on osutunud väga südiks vastaseks, on veelgi põnevust lisanud. Ja siis need niinimetatud külalisesinejad! Tõesti on huvitav olnud.

Omaette teema on muidugi võtted, mida Savisaar on eriti nendel valimistel kasutanud. Teda võiks võrrelda kogenud ja kavala võidusõitjaga, kes ei jäta kannul püsiva noorema konkurendi selja taga hoidmiseks kasutamata ühtegi (pool)lubatud liigutust: ta pillutab kurvides taga sõitjale kive näkku, kaldub sirgetel ühest servast teise ja lõikab üha rohkem üle äärekivide...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles