Juhtkiri. Suur saneerimistöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Tänase Sakala esiküljel saavad kokku ühe loo kaks otsa. Ühest küljest on Viljandi jõudnud seisu, kus liiga väikeste palkade tõttu pole võimalik tööle võtta vajalikke inimesi. Teisalt ei jõua linn kõrget palka maksta, sest pole piisavalt inimesi, kelle maksudest kulusid katta.

Linnavolikogu eelarvekomisjoni esimees Jaak Sulg toob välja, et Viljandi muutub järjest väiksemaks, töötajate arv linnavalitsuses on aga sama, ning tõdeb, et ametnike arvu vähendamine võimaldaks ehk alles jääjatel palka tõsta. Paraku see ongi reaalsus, millest meil üsna varsti tuleb lähtuda.

Üks ajend, mis linnajuhte palgagruppe üle vaatama sundis, oli uue linnaarhitekti töötasu, mis on ajale jalgu jäänud. Ehk tasuks aga mõelda, kas meil on linnaarhitekti üldse vaja? See ametinimetus eeldaks eelkõige visionääri, kes kujundaks linna tervikuna ega tegeleks üksikute majade katusematerjali või muude sääraste detailidega. Paraku pole ka kõige pikema pilguga inimesel võimalik Viljandit ümber kujundada nii, nagu parun Haussmann omal ajal Pariisiga tegi, sest selleks pole mingeid rahalisi võimalusi. Pigem tundub, et kui meil linnaarhitekti üldse tarvis on, siis eeskätt selleks, et tuua tühjenevat omavalitsust mõnest äärest taas keskele kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles