Mündid toovad kõhutäie

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kogumisnõu ootab heade inimeste münte Bauhofi kaupluses.
See kogumisnõu ootab heade inimeste münte Bauhofi kaupluses. Foto: Elmo Riig

Viljandis saab tosinas kohas münte loovutades aidata kaasa toidupanga tegevusele.


Viljandis koordineerib mündikampaaniat mittetulundusühing Viljandimaa Vabatahtlike Keskus, mille asutaja ja juhatuse liige Helen Visnapuu peab ettevõtmise käivitumist kordaläinuks.

«Inimestele meeldib idee, et müntidest vabanedes saab ühtlasi aidata neid, kes on raskustes,» lausus ta. «Nii mõnigi tervitab võimalust anda taskupõhja kogunenud mündid enne euro tulekut heategevuseks. Paljud on tundnud huvi, mille jaoks raha läheb ja kes sellest kasu saavad.»

Visnapuu ütles, et 80 protsenti Eestis saadavast rahast läheb toidupanga laiendamiseks ning just praegu on selle käivitamine käsil Viljandis. Nõnda jõuavad annetused toitu vajavate inimesteni ka meie linnas ja maakonnas.

Ülejäänud summa pannakse kõrvale edasiste «Teeme ära!» algatuste toetamiseks.

Mündikampaania annetuskontot haldab Eesti Kodanikuühiskonna sihtkapital, kes seisab ühtlasi hea kogutud toetusraha eesmärgipärase kasutamise eest.

Visnapuu ütles, et veel pole tehtud vahekokkuvõtteid, kui palju raha on kogutud. Kampaania algas 14. oktoobril ja kestab jaanuarini. Oodatud on igas vääringus Eesti mündid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles