Möödunud ööl hävis tules Kolga-Jaani mehe elutöö

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad said reede hilisõhtul väljakutse Viljandimaale Kolga-Jaani valda Oorgu külla, kus põles elumaja. Päästjate saabudes oli maja lausleekides.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tambet Vodi sõnul oli päästetöödesse kaasatud palju tehnikat ja päästjad olid väljas nii Kolga-Jaanist, Põltsamaalt, Viljandist kui Suure-Jaanist.

Inimesi hoones ei olnud ja keegi kannatada ei saanud. «Omanikud saabusid alles veidi aja pärast,» lausus Vodi.

Täna hommikul, kui pererahvas tule hävitustööd uuesti vaatama läks, tuli seintest taas tossu ning päästjad kutsuti järelkustutamisele, kus nad viibisid veel lõuna ajal.

Peremees Meelis Pigul, kes sündmuskohal viibis, märkis, et oma lapsepõlvekodu, Karusaare talu ehitamisesse on ta pannud kõik säästud ja alles hiljuti sai majal aknad ära vahetatud. «Iga vaba raha läks siia ehitusse. Kõik sai tehtud selle maja jaoks,» tõdes ta.

Eile õhtul kedagi aga kodus ei olnud ja päästjatele andsid juhtunust teada ülepõllu naabrid. Lähemal elanud inimesed kuulsid küll tulest tingitud eterniidipauke, kuid arvasid, et naabritel on pidu ja lastakse ilutulestikku.

Pererahvas jõudis Karusaarele kohale öösel, kui leegid olid juba korstna kõrgusel ja tulekuma paistis kaugele kätte.

«See maja oli terve mu elu,» sõnas peremees.  «See asi on nii kohutav, et ma ei saa seda vaadata siin. Ma olen 41 aasta vanune ja kogu see elu ongi siin majas toimunud. Ma ei suuda sellest aru saada.»

Tulekahju tekkepõhjuseid päästeamet praegu veel öelda ei osanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles