Tarvastu veebileht viis külalise valele lehele

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb täna välja Tarvastu valla koduleht.
Selline näeb täna välja Tarvastu valla koduleht. Foto: Internet

Tarvastu valla veebileht ei andnud täna hommikul infot Mustla ja selle ümbruse tegevuse kohta, vaid pakkus hoopis inglise keeles Mikrotiki nimelise firma teenuseid.

"Sakala" andmetel võis tõrke põhjuseks olla vallavalitsuse hommikune serveririke. Tarvastu vallavanemat Alar Karu "Sakalal" tabada ei õnnestunud.

Viljandi maavalitsuses arenduse peaspetsialistina töötav ning mitmeid maakonna internetiprojekte juhtiva Kaupo Kase hinnangul polnud tegemist häkkerite rünnakuga, vaid segadusega serveris.

Kase andmetel on Tarvastu vald üks väheseid, kes pole liitunud Viljandimaa omavalitsuste liidu pakutava ühtse süsteemiga. «Enamik maakonna valdu ja linnu on koondunud ühe teenusepakkuja juurde,» selgitas ta.

Kase avaldas arvamust, et veel sel aastal saavad kõik Viljandimaa vallad ja linnad uue, riiklikult välja töötatud veebilehe lahenduse. Viljandimaa on selle rakendamisel katsemaakond.

Et teenusepakkuja on ühine, muutuksid valdade kodulehed turvalisemaks ja nende haldamise odavamaks. «Omaette hoidmine ei ole hea, sest see võib tekitada palju probleeme,» nentis Kase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles