Eesti toidu kuu algab Karksi-Nuia meefestivaliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia meefestival
Karksi-Nuia meefestival Foto: Marko Saarm

Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esimest korda Eesti toidu kuuks. Kuu jooksul on üle 30 Eesti toidule pühendatud ettevõtmise.

Toidukuu algab Karksi-Nuia meefestivaliga ja lõpeb leivanädalaga Eesti põllumajandusmuuseumis. Eestvedamise koordinaator Kadi Raudsepp andis teada, et nende ürituste vahele mahuvad seenefestivalid, Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015 ning Eesti toidu tutvustamine Helsingis, Pariisis ja Berliinis.  Samuti pööravad kodumaise tooraine kasutamisele sellel ajal tavapärasest enam tähelepanu mitukümmend Eesti tipprestorani.

«Eesti toidu kuu võtab kokku olulisemad septembris toimuvad festivalid ja sündmused ning avab saagiajal meie toidukultuuri kogu selle kirevuses,» ütles Kadi Raudsepp. «Eesti inimesed peavad oluliseks toidu kodumaist päritolu, sest meil kasvatatu ja toodetu on kvaliteetne, meele- ja suupärane. Selle võtab kokku ka kuu juhtmõte »Ma armastan Eesti toitu«.»

Eesti toidu kuul  peetakse Eestis enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi.

Eesti toidu kuu programmi leiab www.eestitoit.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles