Pisiasjade kallal nääklemine varjutab Tarvastu ordulinnuse hiilgust

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu ordulinnuse kõrvalt voolab mööda jõgi, mille ühele harule on vald hakanud rajama tehiskärestikku. Kohalik elanik Kalev Pehme on vaid üks nendest, kes soovib, et vesikonna tervikut silmas pidades võetaks mõlema jõeharu korrastamine ette ühel ajal.
Tarvastu ordulinnuse kõrvalt voolab mööda jõgi, mille ühele harule on vald hakanud rajama tehiskärestikku. Kohalik elanik Kalev Pehme on vaid üks nendest, kes soovib, et vesikonna tervikut silmas pidades võetaks mõlema jõeharu korrastamine ette ühel ajal. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Tarvastu ordulinnuse lähedusse on juba nädala jagu rajatud kalade tehiskärestikku. Tegevuse on vaidlustanud maaomanik, kelle krundile osa ehitusest jääb, väites, et ta pole ehitusprojektiga tutvunud ega seda heaks kiitnud.

Eraisik, kes Tarvastu ordulinnuse kõrval elab ja keda ehitustööd pahandavad, on Kalev Pehme, ajaloolise Tarvastu linnaveski omanik. Just tema maale peaks tulema keskkonnainvesteerimise keskuse (KIK) rahastatava suurejoonelise 60 000-eurose tehiskärestiku suudmekindlustus.

Ehitustööd tellinud Tarvastu valla arenguspetsialist Ilona Tiigi kinnitas, et projekteerijaga oli suusõnaline kokkulepe, et võimaluse korral välditakse ehitustöid jõega piirnevatel erakruntidel, ja kui vald 20. juunil projekti kinnitas, ei teadnud arenguspetsalist oma sõnul, et ehitamiseks läheb ka Kalev Pehme maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles