Viljandlased saavad taas eelarves sõna sekka öelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ka sel aastal otsustavad Viljandi elanikud ideid välja käies ja hääletades, kuidas kasutada linnaeelarvest 30 000 eurot.

Kaasava eelarve protsess saab alguse tuleval esmaspäeval, 31. augustil kell 17.15, kui kõiki huvilisi oodatakse Viljandi raekotta infopäevale. Seal tutvustatakse kaasava eelarve kujunemist ning on võimalik küsimusi esitada. Teiste seas on kohal asjatundjad, kes oskavad anda ideede teostatavusele esialgse hinnangu.

Ideede esitamine kestab 1.–30. septembrini digitaalselt volis.ee keskkonnas või paberil Viljandi raekojas. Kriteeriumid, millele kaasava eelarve ettepanek peab vastama, on täpselt kirjeldatud aadressidel viljandi.ee/kaasav ja volis.ee.

Enne lõpphääletust peavad ideed läbima kaks komisjoni. Esimesena analüüsivad neid ehituse ja planeerimise spetsialistid, kes hindavad iga idee vastavust kaasava eelarve tingimustele, sealhulgas maksumust ja sobivust linnaruumi. Teine komisjon moodustatakse Viljandi linnavolikogus esindatud erakondade ja teiste huvirühmade esindajatest, samuti kutsutakse komisjoni arutuse all olevate ideede esitajad. Komisjon valib välja kümme ideed, mis lähevad lõpphääletusele.

Hääletus kestab 26. oktoobrist 15. novembrini digitaalselt volis.ee keskkonnas või isikut tõendava dokumendi alusel Viljandi raekojas, Laidoneri plats 5 majas ja linnaraamatukogus. Igal vähemalt 16-aastasel Viljandi kodanikul on võimalik hääletada kuni kolme idee poolt. Hääletuse õnnestumiseks peab vähemalt üks idee koguma 200 häält. Võitjaks kuulutatakse enim hääli saanud idee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles