Mündid toovad toidu lauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Toidupanga mündikampaania kutsub eestlasi üles annetama oma seisma jäänud kroonimündid puudustkannatavate perede toidulaua heaks. Tänavu aasta esimeses kvartalis anti Eestis toimetulekutoetust 18 378 perele. Suur osa eestimaalasi satub mingil eluperioodil olukorda, kus ei jätku raha isegi igapäevase toidulaua katmiseks. Eri hinnangutel elab Eestis rohkem kui 100 000 inimest, kellel on raske endale igapäevast toitu hankida, neist ligi 20 000 on lapsed.


Samal ajal jääb paljudes kauplustes ja tootmisettevõtetes üle sadade kilode kaupa kvaliteetset toitu, mida nad ei jõua ära müüa või realiseerida.

Tänavu alustas Eestis tegevust mittetulunduslik organisatsioon Eesti Toidupank, mis loodi just selleks, viia kokku inimesed ja kauplustes üle jääv toit. Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele. Praegu abistatakse inimesi Põhja-Tallinnas ja Tartus. Vabatahtlikke toiduannetajad ning abivajajaid seevastu leidub ohtralt üle terve Eesti.

Sellel sügistalvel oktoobrist jaanuarini kutsutakse kõiki eestimaalasi üles annetama oma kroonimündid toidupanga tegevuse laienemiseks üle Eesti. Iga annetatud münt aitab kaasa sellele, et üha suurem hulk raskustes vaevlevaid kaasmaalasi saaks igal nädalal kvaliteetset toitu.

Toidupanga heaks aitavad kampaaniat korraldada kodanikuliikumine Teeme Ära, Eesti Pangaliit, Eesti Kaupmeeste Liit ning G4S.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles