Vaba mõte: Ehku peale

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Elmo Riig / Sakala

Kriisi ajal oli seda eriti selgesti näha. Kui Sakala uut töötajat otsis, läks minu meilikast umbe ning sobivate kandidaatide elulookirjelduste kõrval tuli ka kümneid selliseid, mida ilmselt saatja isegi poleks raatsinud teele panna, kui ta oleks pidanud margi ja ümbriku eest maksma. No mida hakata peale korrektorikoha soovijaga, kelle motivatsioonikirja lugedes meenub, et Jaan Tatikas oli haritud mees – ta oskas rohkete vigadega oma nime kirjutada.

Hiljuti lõppenud konkurss, millega otsisime töötajaid suvepuhkuste ajaks, seda sorti avaldusi õnneks eriti ei toonud. Küll aga oli nii mõnegi motivatsioonikirja ja CV puhul hästi näha, et need sobivad nii korrektoriks, traktoristiks kui direktoriks kandideerimise puhul ühtmoodi... halvasti. Tööotsijatele on kusagilt meelde jäänud või pähe raiutud kulunud vormelid, mida nad ei suuda sisuliselt rakendada, ja nii sünnivadki laused stiilis «Leian, et sobin sellele tööle, sest mulle meeldiks seda teha».

Sarnast huupi tulistamist tuletas meelde ka selle nädala Sakala uudis, milles oli juttu Karksi valla soovist uuendada kooli spordikompleksi. Esimese hooga oli ehituseks raha loodetud ettevõtluse arendamiseks mõeldud piirkonna konkurentsivõime parandamise programmist ja kui selgus väheüllatav tõsiasi, et sealt sentigi ei antud, tuli hakata uusi võimalusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles