Viljandi otsib ideid uue koolimaja ehitamiseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja koolimaja
Valuoja koolimaja Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi linnavalitsus kuulutas välja riigihanke ideevõistluse Hariduse tänavale rajatava Viljandi gümnaasiumi arhitektuurse ehitusprojekti eskiislahenduse leidmiseks.


Konkurss on kaheetapiline. Arhitektuurne ideekonkurss algas 4. oktoobril ning sellel osalemise kutse taotlemiseks vajalikke dokumentide oodatakse 14. oktoobrini. Esitatud taotlustest valib žürii välja neli, mille autoritele esitatakse konkursil osalemise kutse.

Konkursi teine etapp algab avavoorus neljale väljavalitud osalejale kutse esitamisega hiljemalt 18. oktoobril. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 6. detsembril.

Osalejaid valib ja tööde arhitektuurse lahenduse sobivust linnaruumi hindab žürii.

1928. aastal valminud Valuoja koolihoone kavatsetakse võtta arhitektuurimälestisena riikliku kaitse alla ja selle hooneosa projekteerides tuleb konkursil osalejal lähtuda muinsuskaitsealuste hoonete ümberprojekteerimise ning ruumide funktsioonide määramise headest tavadest arvestusega, et kogu koolihoone kompleks töötab tulevikus ühtse tervikuna.

1970. aastatel valminud koolimaja juurdeehitis on muinsuskaitse seisukohalt väheväärtuslik ja kavas lammutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles