Repliik: Sunniviisiline vendlus

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Elmo Riig / Sakala

Vene ajal, kui Eestisse valgus idanaabreid, rõhutas riik kõigi rahvaste sõprust ja vendlust ning loomulikult pidi seda joont hoidma ka ajakirjandus. Viimasel ajal olen silmanud mitut lugu, mis samuti kõnelevad, kui toredasti on muulased end siin sisse seadnud.

Iseenesest pole miskit halba, kui saame kuulda Eestis kenasti toimetavatest võõramaalastest. Huvitav on ju teada, et näiteks kahe kauge rahvuse esindajad leidsid teineteist ja nüüd elab tore pere siin. Aga praegu, kui arvamused kvootide alusel jagatavate pagulaste kohta jagunevad kaheks, valitseb oht, et lugu muutub paguluse kiitmiseks, läägeks propagandaks.

Minu arvates ei ole õigustust bürokraatliku euroliidu pealesunnitud kvootimmigratsioonile. Jah, Eesti on euroliidu liige. Aga Eesti on ka iseseisev riik ega pea teiste riikide rumalusi kinni maksma. Liiati on meil endal palju hädas inimesi, kes virelevad vaesuse piiril – kuid nende eest Eesti riik hoolitsema ei pea. Sest Brüssel ei käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles