Repliik: Ja nüüd maksa!

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Elmo Riig / Sakala

Mida te arvate inimesest, kes palub teilt uude ametisse saamiseks soovituskirja ja lubab tänutäheks kingituse teha, aga kes pärast ametisse saamist ütleb, et nüüd peate raha ka andma, sest muidu ta ikkagi ei jaksa kinki teha? Ilmselt saadaksite sellise tegelase kus see ja teine.

Paraku pole enam võimalik nõnda toimida Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikutega, kes valijate toel riigikokku priske palga peale pääsesid. Aga just see kolmik on võimuläbirääkimistel teatanud, et oma heade lubaduste teokstegemiseks on neil kavas tõsta kütuseaktsiisi ja nii mitu aastat järjest. Ehk nagu laupäevane Õhtuleht pealkirjastas, «Valitsejad ühe käega annavad ja teise käega võtavad».

Eelmisel neljapäeval jäi mulle «Aktuaalsest kaamerast» kõrva Taavi Rõivase ulmelise lõpuga hinnang kütuseaktsiisi tõusu mõjule: «Kui seda vaadata koosmõjus nafta maailmaturuhinnaga, siis kindlasti ei saa öelda, et see tooks kaasa mingi märkimisväärse hinnatõusu, pigem vastupidi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles