Repliik: Mis teeb seksikaks?

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Elmo Riig / Sakala

Aeg-ajalt kuulen ja loen, kuidas automaailmas üht või teist sõidukit seksikaks peetakse. Ajakirjanikuna kuulen vahel, et kolleegid nimetavad seksikaks mõnda teemat.

Ju tahetakse viidata, et üks või teine asi on köitev, paeluv, tähelepanu tõmbav. Kui aga järele mõtlema hakata, tundub seksikuse mängu toomine veider. Mina kui tavaline mees arvan, et mehele saab olla seksikas naine ja naisele mees. Omasooiharatel on muidugi vastupidi ning lisaks on selliseidki, kelle sättumusi ka kõige tolerantsemad ei mõista.

Küll aga ei usu ma, et keegi tõepoolest mõnda autot nähes seksuaalselt erutub. Ei taha uskuda sedagi, et ajakirjanik muutub tiiraseks, kui asub vihtuma põnevat lugu poliitikast, majandusest või kultuurist. Nojah, kui meesreporter peab kirjutama bikiinifitnessist, võib olla iselugu, aga ka siis pole põhjuseks teema, vaid inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles