Karksi aasta õpetaja juhatab valla spordielu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kurs
Mart Kurs Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Karksi valla aasta õpetajaks valiti August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ning spordikooli treener Mart Kurs, kes juhatab aktiivselt kogu valla spordielu.

Mart Kurs töötab Karksi-Nuias kehalise kasvatuse õpetaja ja treenerina alates 1981. aastast ning vallajuhtide hinnangul hindavad tema suure entusiasmi tehtud tööd kõrgelt nii õpilased kui kolleegid.

«Tundides ja treeningutel pöörab ta tähelepanu õpilaste kehaliste võimete arendamisele, tervislike eluviiside propageerimisele ning innustab õpilasi iseseisvalt harjutama,» seisab valiku põhjenduses. Kursi treeningurühma õpilased on toonud viimase kahe aastaga üle-eestilistelt võistlustelt ära 23 medalit, neist viis kulda. Mitmed tema õpilased on jätkanud edukat võistlemist täiskasvanuna.

Mart Kurs on aktiivne ka Karksi valla spordielu korraldamisel. Tema eestvedamisel on läbi viidud maakonna krossijooksupäevad ja mitmed populaarsed rahvaspordivõistlused nagu Jaanijooks ümber Karksi paisjärve ning Karksi-Nuia mängud. Mart Kursi algatatud on ka koolis traditsiooniks saanud sügiseti peetav tõrvikutega aastapäevajooks ja kevadine kõrgushüppepäev.

Karksi valla aasta õpetaja nimetus anti välja kolmandat korda. Varem on tunnustuse saanud August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi emakeele ja kirjanduse õpetaja Viiu Lepik ja algklasside õpetaja Eda Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles