Nädala näod: Profid tulid

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal tehti Viljandi linnavolikogu koosseisus muudatusi, mis oleksid poolprofessionaalse jalgpalliklubi puhul võrreldavad kahe endise elukutselise mängija lisandumisega. Endised riigikogu liikmed, sotsiaaldemokraat Jaak Allik (eespool) ja reformierakondlane Peep Aru naasid neljapäeval pärast parlamendisaadiku töö lõppemist volikokku, kuhu nad poolteist aastat tagasi olnud valimistel sisse said.

Pole kahtlustki, et Alliku ja Aru tasemega poliitikud suudavad linna juhtimises palju kaasa rääkida, oma seisukohti argumenteeritult kaitsta ning teravaid küsimusi esitada. Seega on põhjust oodata, et nende häält on edaspidi linnavolikogus kuulda.

Tõsi, esimene nende osalusel asetleidnud istung kujunes uskumatult üürikeseks – see kestis vaid 21 minutit. Sellel oli aga erinevaid põhjusi: istungi päevakord oli väga lühike ning pealegi jäi küsimustemasinana tuntud opositsionäär, keskerakondlane Helmut Hallemaa hiljaks. Jaak Allik esitas küll ühe tagasihoidliku küsimuse, aga seegi sai kiire ja ammendava vastuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles