Eesti kohtute põhiklientideks on saanud võlgnikega hädas kiirlaenufirmad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti kohtutes tuleb tsiviilasju lahendatavatel kohtunikel kõige enam tegelda võlgadega ning neist omakorda moodustavad suurim töögrupi kiirlaenufirmad ja nende kliendid.
Eesti kohtutes tuleb tsiviilasju lahendatavatel kohtunikel kõige enam tegelda võlgadega ning neist omakorda moodustavad suurim töögrupi kiirlaenufirmad ja nende kliendid. Foto: Elmo Riig

Viljandi kohtumajas aprillis tehtud 44 kohtulahendist oli üle 30 seotud erinevat laadi võlgnevustega. Kõige rohkem oli hagisid, mille  kiirlaenufirmad olid esitanud laenu tagasimaksetega hätta jäänud inimeste vastu. Eesti kohtute aasta statistika näitab samas, et Viljandi kohtumajas on selliste protsesside osakaal keskmisest väiksem.

Tartu kohtute pressiesindaja Siim Saaviku sõnul näitab statistika, et võlaõigusasjad moodustavad kõigis maakohtutes kõige suurema osa tööst ja nende hulgas on palju laenu- ja krediidilepingute ning tarbijakrediidilepingute asju.

Eestis tervikuna moodustavad erinevate võlgnevustega seotud juhtumid lausa 35 protsenti kõigist kohtusse tulnud juhtumitest ning otseselt laenude või järelmaksude tasumisega seotud juhtumeid on 17 protsenti. Kõige rohkem on neid juhtumeid Harju maakohtu piirkonnas ja kõige vähem Tartu maakohtus. Kui aga Tartu maakohtu kohtumajad eraldi ette võtta, on nende seas tipus Põlva.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles