Porgandi sugulane pastinaak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastinaak on vähe levinud, aga Eestis perspektiivikas juurvili.
Pastinaak on vähe levinud, aga Eestis perspektiivikas juurvili. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ka pastinaaki on vennad Ilmar ja Aivar Põrk kasvatanud kaks aastat.

«Enne ei teadnud me temast  midagi, aga kui Fellin hakkas küsima, siis tuli kasvatama asuda. Nüüd vitsutame neid ise ka süüa,» sõnab Ilmar Põrk.

«Pastinaak sobib rohkem hautisteks nagu kaalikaski, ahju või ka niisama. Ta on päris hea magus, kui ära keeta,» lisab kaksikveli. «Väiksemad on ka toorena söödavad. Et neil õiget koort ei ole, on mõned selle lihtsalt harjaga maha nühkinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles