Riik proovib ettevõtete uut infosüsteemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. aprillini on ettevõtetel ja ühingutel võimalik tutvuda uue ametlike teadaannete (edaspidi AT) infosüsteemi juurutuskeskkonnaga ja proovida seal ka teadaannete esitamist.
2. aprillini on ettevõtetel ja ühingutel võimalik tutvuda uue ametlike teadaannete (edaspidi AT) infosüsteemi juurutuskeskkonnaga ja proovida seal ka teadaannete esitamist. Foto: preliveatis.rik.ee

2. aprillini on ettevõtetel ja ühingutel ehk teisisõnu juriidilistel isikutel võimalik tutvuda uue ametlike teadaannete (edaspidi AT) infosüsteemi juurutuskeskkonnaga ja proovida seal ka teadaannete esitamist. Uude infosüsteemi saate siseneda ID-kaardi või Mobiil-id abil.

Äri- ja mittetulundusühingud ning sihtasutused, mille esindusõigus kasutatajatel äriregistri kohaselt on, kuvatakse esindusõigusega isikutele AT infosüsteemi sisenemisel automaatselt. Kõik teadaanded, mille esitamise kohustus tuleneb seadusest, on eeltäidetult menüüpunkti «Teadaanded» ja «Teadaannete avaldamine» all. Soovi korral saate oma juriidilist isikut puudutavaid teadaandeid avaldada juurutuskeskkonnas. Sel moel avaldatud teadaanded ei ole ametlikud ja avaldatud teadaandel kuvatakse hoiatustekst, et tegemist on katseandmetega.

Juurutuskeskkonnas riigilõivu tasumist katsetada ei saa. Uue infosüsteemi kasutuselevõtmisel saab teadaande avaldaja riigilõivu tasuda otse AT infosüsteemist.

Äri- ja mittetulundusühingute ning sihtasutuste esindajad, kes ei ole registrisse kantud, peavad äriühingu nimel AT infosüsteemi ID-kaardi või Mobiil-id abil sisenedes taotlema esindusõigust tõestades oma volitusi esindada juriidilist isikut teadaannete avaldamisel.

Süsteemi haldaja, registrite ja infosüsteemide keskus palub enne uue keskkonna proovimist ja kasutuselevõttu tutvuda kasutusjuhenditega, mis on infosüsteemi veebilehel rubriigis «Abi».

2015. aasta 1. aprilli kella 12-st vanasse AT infosüsteemi enam teadaandeid esitada ei saa, sest valmistatakse ette avaldatud teadaannete ülekandmist uude infosüsteemi. Vana AT infosüsteem on kavas uue vastu vahetada 6. aprillil.

Uue AT infosüsteemi juurutuskeskkonnaga saate tutvuda aadressil https://preliveatis.rik.ee/

Tagasiside palutakse saata e-posti aadressil testat@just.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles