Vaba mõte: Edu võtmed

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

Järgmist riigikogu saab valima hakata juba vähem kui kuu pärast: e-hääli asutakse korjama 19. veebruarist. Aega on jäänud vähe ja poliitikud muutuvad iga päevaga aktiivsemaks. Suurte erakondade liidrid teavad küll väga hästi, et kallite kampaaniatega võidetakse vaid väike protsent hääli, aga abiks seegi.

Mis võivad saada lõpuks otsustavateks teemadeks? Millele kandidaadid tänavu rõhu asetavad ja mida võiksid valijad tähele panna?

Viimase nelja aasta arenguid silmas pidades on kõigi parlamendiväliste erakondade peamine sõnum lõhe ühiskonna ja poliitikute vahel. 1. märtsi hilisõhtul saab siis selgeks, kas see lõhe on olemas. Kui valijad ja poliitikud mõtlevad tõepoolest diametraalselt erinevalt, ei tohiks praegused võimuparteid üldse riigikokku kohti saada. Pigem on siiski õhus võimalus, et parlamenti jääb endiselt neli parteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles