Kas aeg või raha?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

SEDA, ET Viljandi randa spaahotelli rajamise esimene etapp, detailplaneeringu koostamine, võib osutuda aeganõudvaks ja keeruliseks, teadsid linnajuhid juba siis, kui ettevõtmisele käigu sisse lülitasid. Lihtsalt paberitööd on väga palju ning kõigi vajalike kooskõlastuste saamine on pikk ja rohkesti põhjendamist nõudev töö. Kõige positiivsema stsenaariumi järgi läheks planeeringu koostamine maksma 15 000 eurot ja aega kuluks kaheksa kuud. See kehtib siis, kui kõik sujub. Paraku juhtub säärastel puhkudel päris tihti, et asjad ei kulge soovitult ja ette tuleb tagasilööke, mis teevad töö kallimaks ja venitavad sellele kuluvat aega.

Ehk tuleks nüüd, kui keskkonnaamet on andnud linnajuhtide plaanile esimese kahtleva hinnangu, aeg korraks maha võtta ja arutleda teemal «Kas aeg või raha?». Tasuks läbi teha üks mõttemäng. Mis oleks, kui linn läheks endise Vikerkaare restorani krundi omaniku juurde ja teeks talle ettepaneku see kinnistu talle müüa? Omanik tahab selle eest 450 000 eurot. Võib-olla oleks linnal mõistlik hinda pisut alla kaubeldes see ära osta? Seejärel saaks maatüki hoonestusõiguse kohe oksjonile panna ja veel enne kevadet võiks investor hakata sinna spaahotelli kavandama.

Nimetatud maatüki pluss on dokumendid. Kõik paberid, load ja kooskõlastused on sealmaal, et sobiva hoone projekteerimine võiks alata. Vähemalt nii on kinnitanud linnajuhid ise. Miinus on hind, mida võimalik spaahotelli rajaja ehk GMP Grupp on pidanud üle mõistuse kõrgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles