Paistu põnne ootab värske värviline pesa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu lasteaia õpetaja Tiia Randpere tegi koos abilistega teisipäeval viimaseid pintslitõmbeid uues värvilises koridoris, kus esmaspäevast hakkavad ringi jooksma Põnnipesa mudilased.
Paistu lasteaia õpetaja Tiia Randpere tegi koos abilistega teisipäeval viimaseid pintslitõmbeid uues värvilises koridoris, kus esmaspäevast hakkavad ringi jooksma Põnnipesa mudilased. Foto: Peeter Kümmel/ Sakala.

Äsja Sultsi koolimaja alumise korruse ruumidesse kolinud Paistu lasteaed Põnnipesa teeb pühapäevaseks avamiseks veel viimaseid ettevalmistusi.


Juuni algul võitis kortermajas tegutsenud Paistu lasteaed Põnnipesa värvifirma Caparol Eesti võistluse «Lihtne värvida — lihtne aidata». Tasuta värviuuenduse saamise tingimusi oli kaks: värvid on küll priid, aga värvimistööd tuleb teha lasteaial ja selle kandi kogukonnal, ning kõik peab olema valmis 31. augustiks.

Juuni esimesel nädalal kolisid lasteaednikud oma tööpõllu korteritest välja ja asusid uusi ruume ette valmistama. Viis päeva enne tähtaega on Põnnipesa ümber kolinud ja laste tulekuks peaaegu valmis.

Kui varem tegutses Paistu lasteaed enamjaolt kortermaja kitsastes tingimustes ja suuremate laste rühm oli ruumipuuduse tõttu paigutatud mitme kilomeetri kaugusele koolimajja, siis esmaspäevast hakkavad kõik kolm rühma tööle koolihoones. Selleks on Põnnipesale alumisel korrusel eraldatud terve tiib, kus varem tegutsesid algklassid ja oli õpetajate tuba.

Avaramad ruumid lubavad lasteaial vastu võtta ka senisest rohkem mudilasi.
«Praegu on kirjas 49 last, aga üks nelja-aastane pidavat veel juurde tulema, nii et meie norm, 50, on sellega täis,» rääkis Piilupartide rühma õpetaja Tiia Randpere, kelle hoole all on sügisest 18 kolme- kuni seitsmeaastast last. Tema sõnul on Põnnipesa laienemist ära kasutanud ka Halliste ja Viiratsi valla ning Viljandi lapsevanemad, kes kodule lähemal lapsele sõimekohta leidnud ei ole.

«Meil Paistu vallas jääb lapsi vähemaks ja kohti on, nii et miks mitte,» ei ole Randpere teistest omavalitsustest tulevate laste vastu.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles