Hommikune laulupidu Viljandi parkides

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja pervel naljalt vaba istekohta ei leia. Ja ega tavaline kodanik sellest vist hoolikski.
Valuoja pervel naljalt vaba istekohta ei leia. Ja ega tavaline kodanik sellest vist hoolikski. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hommikul maksti välja pensione ja sotsiaaltoetusi. Pangakontorite ees looklesid pikad sabad ja turu ümbrus oli saginat täis. Erakordselt suur melu valitses Viljandi parkides, kus teatud kontingent asus vedelaks tehtud summasid põhjaliku pühendumusega kurku kallama.

Mõni minut enne kella kümmet valitseb turu parklas tõeline laadameeleolu. Kõnniteel peavad kolm täisjõus meest sõjaplaani, nad loevad münte ja klapivad. Vilavad silmad annavad aimu, et konsensusele pole veel jõutud.

Turu Säästumarketis keeb elu täistuuridel. Kõik kassad töötavad. Esimene viin, tagasihoidliku etiketiga Beloff, läheb loosi kell 10.04. Hiljem potsatab sama tootja pommikesi kassalindile vaata et igal viiendal ostjal. Üks võidunud dressis eatu mees väljub poest aga nooblima Mõrnaja viinaga. Mine võta nüüd kinni, kas see oli soov toetada Ukraina majandust või ootas mõni keskmisest pidulikum sündmus tähistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles