Linnal ja ettevõtjatega on hea koostöö

, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

15. JUULI «Sakala» majandusküljel ilmunud intervjuus «Firma loobus logistikast tehnoloogia kasuks» viskas Smartposti juhataja Arno Kütt kivi Viljandi linnavalitsuse kapsaaeda, kritiseerides linna kodulehekülje ettevõtjatele mõeldud osa ning linna ja ettevõtjate suhtlust. Tahan sellele kriitikale vastata.

Omavalitsused saavad nende haldusterritooriumil tegutsevate ettevõtjate kohta infot majandustegevuse registrist, mille riik asutas 2004. aasta aprillis.

See on avalik ja vaatamiseks kõikidele ning sealt leiab iga soovija talle huvi pakkuvaid ettevõtjaid nii üksikult kui tegevusalade kaupa ja aadressi täpsusega. Andmeid kannavad registrisse omavalitsused ja nad uuendavad neid iga päev.

Enne 2004. aastat pidas iga omavalitsus eraldi andmebaasi. See oli ka Viljandi koduleheküljel ja seda uuendati mitu korda aastas. Riigi majandustegevuse registri asutamise järel muutus andmete kättesaadavus kõigile huvilistele mitu korda operatiivsemaks ja kiiremaks ning omavalitsustel langes ära andmete dubleerimise vajadus.

Järgnevalt omavalitsuse ja ettevõtjate koostööst.

Viljandi linnavalitsusel on ettevõtjatega hea infovahetus nii igapäevastes küsimustes kui ettevõtjate ümarlaua kaudu, mida on korraldatud kolm-neli korda aastas juba alates 1998. aastast.

Ümarlaua kutsub kokku linnavalitsus, kui linn tahab firmajuhtidega arutada ettevõtlust ja linna arengut puudutavaid küsimusi, või siis pöörduvad ettevõtjad linna poole ettepanekuga kutsuda kokku ümarlaud, et mõnda küsimust või probleemi arutada ja sellele lahendus leida.

Lisaks laua ümber kohtumistele edastame ettevõtjatele infot, eeskätt europrojektidest rahasaamise võimaluste, aga ka teabepäevade, koolituste ja palju muu kohta.

LINNAVALITSUS SAAB ettevõtlust ja teisi valdkondi puudutavate küsimuste kohta teavet ka vahetult ettevõtjatelt ja linnakodanikelt kas telefonitsi, e-kirja teel või suuliselt ning on küsimustele ja probleemidele operatiivselt lahendused leidnud.

Smartposti juhataja linnavalitsusele tehtud etteheide, et osa rubriike linna kodulehe alajaotuses «Ettevõtlus» on muudetud viimati 2007. aastal, ei ole asjakohane, sest puudutab ettevõtlusuuringuid ja toiminguid, mille sisu ei ole muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles