Paljaste liikmete ja nõtke kehaga templitantsukunstniku ilus unistus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Vridolini kehastatav vend Vahindra on heasüdamlik missioonitundega usumees ning see lavastus on lugu ühest suurest ja ilusast unistusest, mis ei sobi kuidagi Eestimaa kivisele pinnasele. Foto ei ole montaaž: vend Vahindra hõljub lavastuses tõepoolest õhus.
Tarvo Vridolini kehastatav vend Vahindra on heasüdamlik missioonitundega usumees ning see lavastus on lugu ühest suurest ja ilusast unistusest, mis ei sobi kuidagi Eestimaa kivisele pinnasele. Foto ei ole montaaž: vend Vahindra hõljub lavastuses tõepoolest õhus. Foto: Siim Vahur

Põlvamaal Varbusel Eesti maanteemuuseumis mängitav lavastus «Vaga vend Vahindra. Paljasjalgse Tõnissoni unistus Eestimaast» jääb raamidest väljapoole. See on  haarav, efektne, tempokas ja liigutav lugu karismaatilise peaosalisega.

Võta sa nüüd kinni, kes oli põhiliselt läinud sajandi kahekümnendatel aastatel Eestis tegutsenud vend Vahindra, kodanikunimega Karl Tõnisson ehk Karlis Tennisons, päriselt. Ta oli seikleja, veidrik ja tihtipeale rahva pilkealune, hiljem aga budistlik pühak.

Isikulooline müsteerium

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles