Kulinaarne surmaheitlus sasipäise Briti karismaatilise staarkokaga

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30-minutilise roa tegemiseks kulunud aeg oli 42 minutit ja 53 sekundit. Poole tunniga saaks söögi valmis, kuid mäng ei vääri küünlaid.
30-minutilise roa tegemiseks kulunud aeg oli 42 minutit ja 53 sekundit. Poole tunniga saaks söögi valmis, kuid mäng ei vääri küünlaid. Foto: Üllar Priks / Sakala

Jamie Oliver on vaatamata noorele eale kokandusmaailma superstaar. Lõbusas ning lihtsas vormis on ta köögiga lähemat tutvust sobitama meelitanud sadu tuhandeid, et mitte öelda miljoneid eelarvamustega võhikuid. Pottide-pannidega žongleerijal jagub nii teadmisi kui sarmi. Riiulite kaupa välja antud retseptiraamatud ja rahvusvahelist edu nautivad mängulised kokasaated ei saa valetada.

Üks Jamie kaubamärkidest on loomulikult «30 minuti road». Kuidas ikkagi on võimalik nii lühikese ajaga katta külluslik toidulaud tervislike ja maitsemeeli paitavate roogadega? Olen juba korra selle kokanduskunniga piigid ristanud. Sain haleda kaotuse osaliseks. Ajaks tuli umbes poolteist tundi. Ja siis aitas mind valusamatel peataoleku hetkedel abikaasa. Nüüd otsustasin nõuda revanši ja matkida üht Jamie saadet palaval suvepäeval koduköögis uhkes üksinduses.

Helge algus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles