Rongid mõjuvad bussifirmadele halvasti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et konkurents rongide ja busside vahel on äge, langetas Hansa Liinid Viljandist Tallinna ja tagasi sõitvates bussides piletihindu. Mõnel puhul võib vahe varasema hinnaga olla paar eurot.
Et konkurents rongide ja busside vahel on äge, langetas Hansa Liinid Viljandist Tallinna ja tagasi sõitvates bussides piletihindu. Mõnel puhul võib vahe varasema hinnaga olla paar eurot. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tihedam rongigraafik on muutnud Tallinna vahet sõitvad bussifirmad murelikuks, sest konkurents sõitjate pärast on teravam kui varem. See on pannud nii mõnegi bussifirma piletihindu langetama.

Aktsiaseltsi Hansa Liinid juhatuse liige Madis Lepp tõdes, et Elroni uute rongide tulek ja riigi suur dotatsioon rongiliiklusele muudavad bussiliiklust kogu Eestis.

Lepp rääkis, et kuigi praegu sõidab Viljandist Tallinna ja tagasi kaks korda rohkem ronge, ei ole Hansa Liinide Viljandi osakond selle tõttu ühtki väljumist Tallinna ära jätnud. Tema sõnul on veel vara täpselt öelda, kui suure osa sõitjatest bussifirma on kaotanud, kuid see võib olla umbes 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles