Kas hea poliitik on see, kes lubabki?

Jüri Ratas
, riigikogu aseesimees (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kevadel Tallinna linnapea kohalt riigikokku läinud Jüri Ratase arvates on head need linnapead, kes suudavad oma põhimõtetele kindlaks jääda.
Eelmisel kevadel Tallinna linnapea kohalt riigikokku läinud Jüri Ratase arvates on head need linnapead, kes suudavad oma põhimõtetele kindlaks jääda. Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

2013. AASTA ON läbi saanud ning käes õige aeg teha kokkuvõtteid.

Möödunud poliitika-aastale on kahjuks väga raske positiivset hinnet anda, sest jagati märksa rohkem lubadusi, kui täita suudeti. Ühe artikliga pole võimalik kõike toimunut kokku võtta, mistõttu keskendun viiele tähtsamale valdkonnale, kus reaalsed tulemused jäid selgelt alla inimeste ootustele ja vajadustele.

KEVADEL RÕHUTASID kõik parlamendierakonnad tulumaksuvaba miinimumi tõstmise vajalikkust, sest see on püsinud 144 euro tasemel alates 2008. aastast. Soov valijatele meeldida ja konkurente üle trumbata viis lausa enampakkumiseni, kus kõlasid riigile selgelt üle jõu käivad summad. Opositsioonierakondade tehtud konkreetsed ettepanekud maksuvaba tuluosa tõstmiseks hääletati riigikogus koalitsiooni häältega maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles