Viljandimaal tabati viis joobes juhti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politseile suhteliselt rahulikult möödunud volbriööle järgnenud kaks päeva tõid Lõuna-Eesti liikluspolitseinikel kuhjaga tööd. Möödunud nädalavahetusel tabasid nad 38 alkoholijoobes sõidukijuhti.


Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissari Ove Saare sõnul torkab selles osas eriliselt silma Tartumaa, kus tabati nädalavahetusel 22 roolijoodikut.

30. aprillist 3. maini tabati kogu Lõuna-Eestis 38 roolijoodikut. Lisaks Tartumaale oli neid Valgamaal kaks, Võrumaal kuus, Jõgevamaal kolm ja Viljandimaal viis.

«Tundub, et ainult Põlvamaa liiklejad peavad lugu nii endast kui teistest liiklejatest: Just Põlvamaal ei tabatud nädalavahetusel ühtki roolijoodikut,» ütles Ove Saar.

Kõige noorem tabatud roolijoodik oli 16-aastane, kellel alkoholisisaldus veres oli 0,52 mg/l.

«Kui meedias on palju kommentaare, milles mõistetakse hukka just nooremas eas sõidukijuhte, siis möödunud nädalavahetuse statistikat vaadates tuleb tunnistada, et meie ühiskonnas on midagi väga mäda,» tõdes Saar.

Statistikast on näha, et tabatud roolijoodikute vanuse spekter on lai: 16, 19, 20, 22, 26, 27, 28, 33, 36, 43, 44, 48, 51 ja 59 aastat.

«Kas tõesti ei ole keskeas inimene suuteline oma tegude eest vastutama?» tõstatas liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles